Bezoek onze
showroom

Snelle
levering

Kies zelf je
leverdag

Montageservice
beschikbaar

Veilig
betalen

Weekendshopping

Nu zaterdag 27/10 & zondag 28/10

Kwaliteit tot in de details

Klik op een geel gearceerd onderdeel waarna onder de afbeelding meer info zal verschijnen.

Gesloten buisvormige nokbalk

Nokbalk van een ACD Prestige serre

De nokbalk verzekert een uitermate stevige constructie: geen wind-, druk- en gewichtsinvloeden! Dit profiel is dan ook de ruggegraat van uw serre. Ondanks de mooie gladde afwerking van dit buisvormig profiel, kan je deze nog versieren met een mooie nokafsluiting en met de prachtige nokversieringen. Een nokversiering maakt uw serre niet alleen mooier, maar misschien nog belangrijker: de nokversiering zorgt er ook voor dat er geen vogels/duiven op het dak van de serre blijven zitten. De nokafwerkingen kan u vinden in ons assortiment bij de gewenste serre of bij de accessoires.

Dak in gehamerd glas

Gehamerd glas uit het dak van de ACD Prestige serre

De ACD Prestige tuinkassen worden standaard uitgevoerd met gehamerd glas in het dak. Dit is uniek! Heel veel producenten bieden dit enkel optioneel aan, gezien de belangrijke meerkost voor dit glas. Dit gehamerd glas biedt nochtans het grote voordeel dat de zonnestralen worden gebroken waardoor minder kans op verbranding in de tuinkas wordt verkregen. Het gehamerd glas zorgt eveneens voor een betere verspreiding van het licht, waardoor de planten beter en steviger groeien.

Groot dakraam voor goede beluchting

Dakraam van de ACD Prestige serre

Elke ACD Prestige serre beschikt over een beredeneerd aantal, afhankelijk van de grootte van de serre, dakramen en zorgt voor een goede verluchting. Het frame is standaard in brut aluminium. Het is ook mogelijk het dakraam in een RAL kleur te verkijgen zodat deze mooi in het geheel van de serre en de tuin past.

Een goede verluchting is nodig om de groei van de planten te stimuleren en dit kan verkregen worden door de dakramen te combineren met een hordeur. Een openstaande deur in combinatie met openstaande dakramen creëert een schoorsteeneffect. De warme lucht stijgt en ontsnapt via de dakramen, terwijl frisse lucht binnenkomt via de deuropening. Deze verluchtingsmethode is de meest efficiënte.

De dakramen zijn standaard voorzien van een manuele opener, maar een automatische raamopener is ook beschikbaar en nog veel handiger. De automatische raamopener zorgt ervoor dat je niet telkens manueel het dakraam moet gaan bijregelen om te beluchten. Het principe van de automatische raamopener is als volgt: de openers werken op basis van een warmtegevoelige stof (olie). Deze olie zit in een cilinder, waarvan het ene eind door een zuiger is afgesloten en het andere eind dicht is. Bij verwarming zet de olie uit en drukt de zuiger weg. Door deze druk wordt het dakraam geopend. Als de olie afkoelt, vermindert de druk in de cilinder en sluit het dakraam zich op basis van zijn gewicht. De openers kunnen worden bijgesteld. Een automatische raamopener vereenvoudigt aanzienlijk de temperatuurregeling in de serre.

Buisvormige professionele glasroedes

Buisvormige glasroede van de ACD Prestige serre

De aluminium glasroeden in de tuinkassen zijn smal, zodat er veel licht in de kas kan doordringen. Aluminium roeden zijn smaller dan roeden van hout. Ze zorgen vooral voor de stevigheid van de tuinkas en om te voorkomen dat bij ruitbreuk een hele wand moet worden vervangen. Glas in een tuinkas sneuvelt nogal eens door een onhandige beweging met een stuk gereedschap. De glasroeden moeten niet te dicht bij elkaar zitten en niet te breed zijn.

De roedes zijn ook voorzien van montagegleuven. Deze gleuven zijn speciaal voorzien om op een makkelijke manier accessoires aan de tuinserre toe te voegen. De accessoires zelf zijn hiervoor natuurlijk ook speciaal voor ontwikkeld.

Buiten- en binnengoot

Binnen- en buitengoot van de ACD Prestige serre

Aan beide zijden van de serre bevinden zich buiten- en binnengoten, met telkens een afvoerbuis zodat u het regenwater kan opvangen. Om dit water op te vangen bieden wij regentonnen aan die gevonden kunnen worden bij de accessoires. Deze tonnen zijn voorzien van een handig kraantje zodat het opgevangen water makkelijk herbruikt kan worden. Via de binnengoten, ook wel condensgoten genoemd, is er een vlugge afwatering van het condenswater en dus verminderde algengroei en schimmelvorming => de serre blijft proper.

Aluminium hoekplaten

Hoekplaat voor de ACD Prestige serre

Het dak van de ACD Prestige wordt extra gehecht aan voor- en zijwanden met behulp van aluminium hoekplaten in de 4 hoeken en de nok, wat zorgt voor een extra hechting van het dak. De hoekplaten worden bevestigd aan het frame met roestvrij stalen bouten waardoor de kans op roest uitgesloten is en de hele serreconstructie een stevig geheel vormt.

Opbouw met bouten en moeren in roestvrij staal

Roestvrij stalen bouten en moeren voor de ACD Prestige serre

Deze bouten en moeren in roestvrij staal zijn de meest courante bij de montage van een ACD Prestige. De bouten zijn van het formaat M6 x 10 en zijn geschikt om de serre in te richten zoals je wenst. In een serre experimenteer je waarschijnlijk af en toe met verschillende soorten groenten, fruit en bloemen. Daarbij wordt de indeling van de serre wel eens overhoop gehaald zodat je een ander lapje grond kunt benutten. Ben je tijdens de verhuis enkele boutjes kwijt geraakt? Geen nood, je kan alle boutjes en moertjes achteraf nog verkrijgen. Bekijk ook de andere bevestigingsmaterialen in ons gamma om je serre te bouwen zoals jij ze wil.

Extra stevige windverbanden

Windverbanden voor de ACD Prestige serre

De combinatie van hoekplaten en windverbanden bieden extra bescherming tegen hevige windstoten. De windverbanden worden diagonaal geplaatst en bevestigd met behulp van roestvrij stalen bouten en moeren. De verbanden worden steeds op vaste punten bevestigd waardoor de hele constructie zo een sterk geheel vormt.

4 mm dik helder glas in zijkanten

4 mm dik glas voor de zijwand van de ACD Prestige serre

Elke serre is standaard uitgerust met 4 mm tuinbouwglas of optioneel met 4 mm veiligheidsglas. Tuinbouwglas heeft scherpe randen en breekt in grote, scherpe stukken. Daarom wordt tegenwoordig steeds vaker voor veiligheidsglas gekozen. Het thermisch gehard glas, door ACD toegepast, is volgens de norm EN12150 eveneens veiligheidsglas, aangezien het fragmenteert in verschillende kleine stukjes die niet erg snijdend zijn. Het hardingsproces, dat grote spanningen opwekt in het glas, heeft een dubbel voordeel: het verbetert niet enkel de mechanische sterkte (7 x sterker dan tuinbouwglas, 5 x sterker dan floatglas), maar verandert ook de breukwijze van het glas. Er bestaat geen gevaar voor snijwonden gezien de verbrokkeling van het glas in kleine, relatief ongevaarlijke stukjes.

Voordelen van Veiligheidsglas

 • Europese norm EN12150
 • 7 x sterker dan tuinbouwglas, 5 x sterker dan floatglas
 • Veiliger bij montage (Geen scherpe randen, bijna geen kans op breuk)
 • Veiliger voor spelende kinderen en huisdieren of als u in de tuinkas werkt
 • Bij glasbreuk valt het glas uiteen in heel kleine stukjes en dat beschermt personen tegen verwondingen
 • Beter bestand tegen hagel, sneeuwoverlast, vallende takken, ...
 • Minder kans op breuk tijdens transport

Zelfdragende fundering met dubbele koker

Funderingsbuis met 2 kokers van de ACD Prestige serre

Het zelfdragende aluminium funderingsprofiel wordt standaard geleverd met grondankers. Dit uitermate stevig profiel met dubbele koker beschermt uw tuinkas tegen alle mogelijke druk vanuit de grond (grondwater dat opbouwt door de vorst, verzakkingen tijdens droge periodes). Als u dit profiel gebruikt heeft u GEEN NOOD AAN BETONFUNDERING.

Extra voordelen

 • Tijdbesparend: deze fundering vervangt alle beton-, muur- of platenfundering
 • Eenvoudige plaatsing: er is geen voorbereidend werk meer. U plaatst de tuinkas rechtstreeks op de aarde.
 • De grond in de tuinkas blijft in verbinding staan met de grond buiten de tuinkas: zuren en zouten kunnen gemakkelijk weggeleid worden
 • In de hoeken komt een anker. Dit anker zit in de grond. Nadat de serre gemonteerd is wordt rond deze grondankers beton of stabilisé aangebracht. Er worden steeds voldoende grondankers meegeleverd.

Schuifdeur, optie hordeur

Deuren voor de ACD Prestige serre

De ACD Prestige serres zijn standaard voorzien van 1 schuifdeur. De deuren zijn vervaardigd uit brut aluminium en worden gemonteerd op een railsysteem. Het is echter ook mogelijk om de deur te kleurcoaten zodat deze mooi in het geheel van uw tuin en serre past.

Het is ook mogelijk om de standaard deur te vervangen door een hordeur. De hordeur is heel interessant om de correcte beluchting te bekomen in de serre en het houdt katten en andere beestjes buiten. Een goede verluchting is nodig om de groei van de planten te stimuleren en dit kan verkregen worden door de dakramen te combineren met een hordeur. Een openstaande deur in combinatie met openstaande dakramen creëert een schoorsteeneffect. De warme lucht stijgt en ontsnapt via de dakramen, terwijl frisse lucht binnenkomt via de deuropening. Deze verluchtingsmethode is de meest efficiënte.

Er is ook een mogelijkheid om de standaard enkele deur om te vormen naar een dubbele deur. Dit is echter niet toepasbaar voor alle serres, indien er een dubbele deur bij de accessoires staat is deze mogelijkheid er. Ook in de zijwanden is het mogelijk om extra deuren te plaatsen, let wel dat dit enkel gaat bij tuinkassen met rechte wanden, exclusief Picolo.

Rubberstrips afdichting

Rubberstrip afdichting voor de ACD Prestige serre

De rubberstrips zijn onderaan voorzien van een profiel dat perfect past in de gleuven van de glasroudes. Dit zorgt ervoor dat de glazen wanden perfect worden vastgehecht aan de profielen, wat zorgt voor een stevig geheel van de tuinserre. Deze rubberstrips zorgen voor een water- en winddichte afwerking, waardoor u nog vele jaren kan genieten van uw serre.

Kwailiteit tot in de details